Nieuwsarchief november 2022

De-risking november 2022

De-risking is een belangrijke keerzijde van de aanpak van de bestrijding van financieel economische criminaliteit door financiële ondernemingen. Lees hier de kritische kanttekeningen van Frank ’t Hart.

Zorgplichtbeheerder van een beleggingsinstelling november 2022

De Commissie van Beroep is ingegaan op de zorgplicht van een beheerder van een beleggingsinstelling. Lees hier de annotatie van Frank ’t Hart.

Plan van aanpak witwassen november 2022

Frank ‘t Hart gaf gisterenmiddag tijdens de ledenvergadering van VV&A een toelichting op twee actuele ontwikkelingen. Ten eerste, het wetsvoorstel Plan van aanpak witwassen dat onder andere voorziet in een screening van cliënten met een hoogrisico op witwassen. Ten tweede, de publicatie door DNB van de Good Practice over – kort gezegd – de interpretatie van milieurisico’s in het risicomanagement. VV&A heeft aan de hand van deze DNB Good Practice richtsnoeren voor haar leden ontwikkeld. Zie hier een selectie uit de presentatie.

Grenzen aan effectiviteit van nudging november 2022

Tijdens het NVB/AFM seminar over consumentengedrag sprak Frank ’t Hart over de grenzen van de effectiviteit van nudging. Een impressie en enkele sheets van zijn presentatie vindt u hier.

Aanpak witwassen november 2022

Frank 't Hart gaf live commentaar op het wetsvoorstel plan van aanpak witwassen tijdens het radioprogramma BNR Zakendoen. Zie hier het live-interview.