NIEUWS EN PUBLICATIES

AFM's (nieuwe) beleid voor affiliate marketing mei 2024

Koen Poppe heeft voor een informatieve column geschreven over het voorgestane beleid van de AFM met betrekking tot de verantwoordelijkheid van financiële ondernemingen voor affiliate marketing. Zijn bijdrage aan de Investment Officer leest u hier.

De duurzame drager problematiek april 2024

Het Kifid komt tot een ander oordeel dan het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden met betrekking tot welke concrete eisen gesteld moeten worden aan een zogenaamde ‘duurzame drager’.

Wat een duurzame drager is en wat de gevolgen zijn van het niet op de juiste wijze verstrekken van de voorwaarden, leest u in Christian Wulf's column op Investment Officer.

Marketingimplicaties voor beleggingsondernemingen april 2024

Beleggingsondernemingen die ESG ratings gebruiken zullen aan aanvullende transparantieverplichtingen moeten voldoen. Dat geldt ook voor execution-only aanbieders hoewel die niet aan SFDR moeten voldoen.

Casper Westerink schrijft in zijn column voor Investmentofficer.nl wat hiervan de concrete impact is voor de praktijk.

Legal 500 april 2024

Ons kantoor staat sinds 2013 onafgebroken als recommended firm in de Legal 500.

Leerboek Financieel Recht februari 2024

In de zojuist verschenen tweede druk van het Leerboek Financieel Recht heeft Frank 't Hart zijn bijdrage over toezicht en handhaving op de financiële markten, geactualiseerd. Het leerboek is een must voor iedereen die relatief makkelijk zich goed wil inlezen in dit inmiddels belangwekkende rechtsgebied. Voorzien van praktijkvoorbeelden en rechtspraak, geeft Frank's bijdrage goed zicht en begrip voor de wijze waarop toezichthouder hun onderzoeken verrichten en in het geval van overtredingen, handhavend optreden.

De tweede druk van het leerboek is te bestellen via Ars Aequi.

Hart Academy

Ons kantoor kent een eigen opleidingsinstituut: Hart Academy. Dit opleidingsinstituut is erkend door de Orde van Advocaten. Hart Academy geeft in-house leergangen en workshops. Iedere opleiding is maatwerk.

play
video
Kifid uitspraken tweede helft 2023
januari 2024 | archief
NVB/AFM Gebruik van gedragsinzichten
NVB/AFM event Gebruik van gedragsinzichten
Frank \'t Hart bij BNR Zakendoen
Frank 't Hart bij BNR Zakendoen
december 2022 | archief
Laura Stortelder in de Pensioen Talkshow
Laura Stortelder in de Pensioen Talkshow