Nieuwsarchief maart 2021

Zorgplicht en nudging maart 2021

Christian Wulf heeft een verslag geschreven over de laatste vergadering van de Vereniging voor Financieel Recht. Tijdens deze vergadering hebben Femke de Vries (oud AFM bestuurder) en Frank ’t Hart een voordracht over nudging gehouden. De AFM publiceerde deze maand ook haar ‘nudging principes’ voor financiële ondernemingen.

Vrije hand van vermogensbeheerder? maart 2021

Begin februari publiceerde de AFM een sectorbrief over de reikwijdte van individueel vermogensbeheer. Over deze brief is de nodige commotie ontstaan en het nodige gezegd, maar een juridische analyse ontbreekt.

Casper Westerink beschrijft deze analyse in zijn column op fondsnieuws.nl. Deze column leest u hier.

CDD, Wwft en Sw voor de financiële sector maart 2021

Recent is de eerste CDD, Wwft en Sw bundel verschenen onder redactie van Iris Palm-Steyerberg (DNB) en Frank 't Hart. Een actueel en belangrijk thema. De bundel bevat diverse bijdragen van verschillende auteurs over alle onderwerpen die voor de praktijk relevant zijn. Laura Stortelder schreef over de meldplicht van ongebruikelijke transacties.

Zie hier een korte videopresentatie over deze bundel.

Vereniging voor Financieel Recht maart 2021

Frank ’t Hart hield een betoog over de grenzen van de effectiviteit van nudging. Enkele sheets van zijn presentatie leest u hier. Andere spreker was voormalig AFM-bestuurder Femke de Vries.

10 jaar Hart advocaten! maart 2021

Hart advocaten bestaat deze maand 10 jaar en daar zijn wij trots op. Vanwege Corona is het helaas niet mogelijk om dit uitbundig te vieren maar we staan graag kort stil bij dit heugelijke feit. Een traditionele slagroomtaart mocht niet ontbreken. Wij willen (oud-)medewerkers en alle cliënten van kantoor heel erg bedanken voor het in ons gestelde vertrouwen. Grazie!

10 jaar Hart advocaten